Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Tartalete sa kruškama i kremom

Tartalete sa kruškama i kremom

Tartalete sa kruškama i kremom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Izuzetan desert, koji će vaše goste ostaviti bez reči"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 list
  • kruške - 4 komada
  • mleko - 300 ml
  • žumance - 3 komada
  • jaje - 1 komad
  • brašno - 2 kašike
  • voda - 500 ml
  • šećer - 150g
  • maslac - 20 g
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte brašno i mali deo mleka. Preostalo mleko + 50 g šećera stavite na vatru da provri. Postepeno sipajte brašno uz neprestano mešanje. Kada se smesa zgusne, skinite je sa vatre. Dodajte umućene žumance, promešajte i ostavite da se ohladi.

Stavite vodu + 100 g šećera da prokuva. Oljuštite kruške, ali im nemojte skidati drške i stavite ih u vodu. Kuvajte ih na slaboj vatri 30 minuta poklopljene. Nauljite kalupe, isecite testo na 4 kruga za dno i 4 trake za zidove.

Premažite svaku tartaletu umućenim jajem i stavite ohlađeni krem. Osušite kruške, nasecite ih kao lepezu i stavite u svaku tartaletu po jednu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Izvadite tartalete i premažite ih šećernim sirupom, u kome ste kuvali kruške. Na kraju pospite šećerom u prahu. Ako su vaši kalupi manji, kruške presecite na pola.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: