Način pripreme
Promešajte brašno i mali deo mleka. Preostalo mleko + 50 g šećera stavite na vatru da provri. Postepeno sipajte brašno uz neprestano mešanje. Kada se smesa zgusne, skinite je sa vatre. Dodajte umućene žumance, promešajte i ostavite da se ohladi.
Stavite vodu + 100 g šećera da prokuva. Oljuštite kruške, ali im nemojte skidati drške i stavite ih u vodu. Kuvajte ih na slaboj vatri 30 minuta poklopljene. Nauljite kalupe, isecite testo na 4 kruga za dno i 4 trake za zidove.
Premažite svaku tartaletu umućenim jajem i stavite ohlađeni krem. Osušite kruške, nasecite ih kao lepezu i stavite u svaku tartaletu po jednu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Izvadite tartalete i premažite ih šećernim sirupom, u kome ste kuvali kruške. Na kraju pospite šećerom u prahu. Ako su vaši kalupi manji, kruške presecite na pola.