Mini pica Ruža

04/02/2019
"Klasična pica ima ozbiljnu konkurenciju i to je ova odlična pica ruža "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 - 600 g ili koliko je potrebno
  • sveže mleko - 200 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • za nadev
  • salama - 1 komad, preporučuje se teleća ili šunka
  • kačkavalj - 150 - 200 g
  • paradajz pire - ili kečap za premazivanje
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo kvasac sa 100 ml mlake vode, soli i šećerom. U duboku posudu sipamo brašno i pravimo udubljenje u sredini. Sipamo nadošao kvasac, dodajemo mleko i ulje i počinjemo da mesimo meko testo.

Kad umesimo testo, prebacujemo ga u duboku posudu i namažemo sa malo ulja da se ne uhvati korica. Pokrivamo ga folijom i ostavljamo na sobnoj temperaturi 2 sata da se udvostruči.

Za to vreme isečemo salamu il kačkavalja na tanke ivice. Kad testo bude gotovo, odvajamo 1/3 od njega i razvijemo na pravougaonu koru debljine 3 mm i sečemo na ivice širine 3-4 cm.

Ivice namažemo paradajz pireom ili kečapom i počinjemo da ređamo sastojke, smenjujemo salamu, kačkavalj do kraja ivice. Uvijamo ivicu i odozgo posipamo šarenom soli. Tako dok ne potrošimo testo.

Pokrivamo pleh za pečenje golijom i poređamo mini ružice, ostavljamo 20 minuta da nadođe. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-30 minuta.

Napomena: Ako vam ostane testa, možete ga zamrznuti za sledeći put ili da napravite jednu veliku picu. Po želji u nadev možete dodati paprike, pečurke, sveži paradajz ili šta god želite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar