Način pripreme
Pomešamo kvasac u šapi sa mlakom vodom i šećerom i ostavljamo da nadođe.
U posebnu posudu stavljamo oko 500 g brašna zajedno sa 1/2 supene kašike soli i dodajemo kvasac, sveže mleko i ulje. Lepo promešamo i dodajemo preostalo brašno, dok ne dobijemo mnogo tvrdo testo, ostavljamo 15 minuta da nadođe (možete probati i sa gotovim testo).
Za to vreme pasiramo 1-2 paradajza i stavljamo da provri sa malo soli i bibera (ili koristimo paradajz pire). Nakon toga od testa pravimo male loptice i razvučemo na pogačice.
Posle mažemo paradajz pireom i ređamo kačkavalj i salamu ili drugu kobasicu (po nekoliko listića). Uvijamo hlepčiće i poređamo u pleh, namazan uljem.
Pečemo 15-20 minuta na 200 stepeni. Pet minuta pre nego što izvadimo mini pice, posipamo ih rendanim kačkavaljem.