Način pripreme
U dubokoj činiji pomešajte kvasac sa mlekom i vodom. Dodajte šećer, so , sirće, ulje i jaje. Prosejte brašno.
Postepeno ddodajte brašno, uz neprekidno mešanje. Mešajte dok ne počne da se odvaja od zidova činije. Prebacite u pleh sa preostalim brašnom i umesite meko testo.
Ostavite da narasta oko sat i po. Pripremite nadev, tako što ćete pomešati sir i pavlaku. Kad testo naraste, razvucite ga u pravougaonu koru.
Isecite na pravougaonike. Na svaki stavite po 1-2 k.k nadeva i preklopite ka dužoj strani.
Podmažite pleh i počnite ređanje pravougaonika od unutra ka spolja, ispravljene, sa otvorom nagore. Ostavite da narasta još 30-40 minuta.
Premažite umućenim žumancem i pecite na 200 stepeni, 35-40 minuta ili dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Izvadite, premažite maslacem i pospite sa malo šarene soli.