Letnja voćna torta

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Letnja voćna torta
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Torta sa ukusom leta - aromatična, očaravajuća i toliko lagana!"

Potrebni sastojci

  • keks - 10 komada, Petit beurre sa maslacem
  • kora - 300 - 350 g, isečci sa kakaom
  • za krem
  • pavlaka - 250 ml
  • kisela pavlaka - 200 g
  • krem - 1 komad, Ole od vanile
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer u prahu - 2 - 3 supene kašike
  • želatin - 1 komad
  • voće - 250 g maline, kupine i jagode
  • glazura - od jagode, za torte
  • za prelivanje
  • sveže mleko - zaslađeno
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo krem sa svežim mlekom prema uputstvu na pakovanju. Umutimo pavlaku i dodajemo u krem. Pomešamo kiselu pavlaku sa šećerom. Dodajemo u krem i pažljivo mešamo.

Pripremamo kalup 20-22 cm. Potopimo keks u mleko i poređamo po ivicama kalupa. Napravimo koru od polovine isečaka i prelijemo mlekom.

Sipamo 1/2 krema i pokrijemo preostalim isečcima. Ponovo prelijemo i sipamo deo krema i posipamo voćem (jagode isečemo na kockice). Pokrijemo preostalim kremom i poravnamo.

Ostavljamol u frižideru na 1 sat da se stegne. Vadimo i prelivamo glazurom.

Vraćamo tortu ponovo u frižider da se potpuno stegne.

Možemo koristiti i cele kore, ali meni ostaju isečci od torti koje pravim i tako ih koristim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: