Način pripreme
Brašno se pomeša sa šećerom i soli. Usitni se sa maslacem, isečenim na komadiće i umesi se testo.
Ako je potrebno, dodaje se 1-2 supene kašike vode. Testo se ne mesi dugo, da ne bi izbio maslac. Formira se lopta i stavlja se na 15-20 minuta u frižider.
Zatim se razvije kora i rasporedi se u maslacem premazan kalup za torte, tako što se na zidovima pleha formira rub. Kora se izbocka viljuškom na nekoliko mesta i peče se u umerenoj rerni dok ne porumeni.
Ostavi se da se ohladi. Pavlaka se umuti sa šećerom dok se ne zgusti. Dodaje se vanila i mleveni bademi.
Ohlađena kora se vadi iz kalupa i stavlja se na odgovarajući tanjir.
Na nju se stavlja umućena pavlaka. Odozgo se pažljivo slaže očišćeno, oprano i podsušeno voće. Zaliva se želeom, blago zagrejanim i razređenom višnjevačom (rumom).
Slatkiš se služi kad je dobro ohlađen.