Torta sa mnogo voća

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
1153834138
Torta sa mnogo voća
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 3
04/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
7
"Što više voća stavite, torta će biti ukusnija, jeste li znali?"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • brašno - 600 - 700 g
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • voda - 200 ml
  • za tortu
  • pavlaka - 400 ml
  • pomorandže - 5 komada
  • kivi - 4 komada
  • jabuke - 2 komada
  • banane - 4 komada
  • želatin - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja u posudi i u njih dodajemo kiselo mleko, ulje i vodu. Dobro promešamo i dodajemo suve sastojke.

Dobro promešamo ponovo dok ne dobijemo testo za kolač. Okrugao pleh obložimo papirom za pečenej i u njega sipamo testo. Pečemo u ugrejanoj rerni na 220 stepeni i proverimo čačkalicom za zube.

Dok se kore peku iscedimo 4 pomorandže, a jednu oljštimo i isečemo na tanke komade. Kivi i banane takođe oljuštmo i isečemo. Jabuke samo operemo i isečemo. Umutimo pavlaku.

Kad se kora ispeče, vadimo je iz rerne i ostavljamo da se ohladi. Uz pomoć konda isečemo veliku koru na dva ili tri dela, tanka.

Prvu koru stavljamo na poslužavnik i prelivamo sveže isceđenim sokom od pomorandže. Nakon toga namažemo tankim slojem pavlake i odozgo poređamo banane. Stavljamo sledeću koru i sve ponavljamo.

Kad stavimo i poslednju koru, celu tortu namažemo pavlakom, a ono što ostane stavljamo u špric. Napravimo ružice i ukrašavamo celu tortu. Na vrh poređamo voće.

Želatin rastvorimo prema uputstvu na pakovanju i njime premažemo poređano voće. Ostavljamo na bar sat vremena u frižideru da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: