Način pripreme
U dubokoj posudi umutite jaja sa jednom šoljom mleka. Dodajte 11 supenih kašika šećera i dobro mutite dok se ne rastvori.
Dodajte kakao i brašno. Dobro umutite da ne ostanu grudvice od brašna. Postepeno dodajte preostalo mleko.
Sipajte smesu u šerpu i na srednjoj temperaturi mešajte dok ne dobijete gust krem. Skinite sa vatre i dodajte unutra maslac i dve mlečne čokolade. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Rastopite dve supene kašike šećera u četiri supene kašike mlake vode. Koristite je da pokvasite malo kore. Ako volite da torta bude prelivenije, možete povećati količinu vode i šećera slobodno.
Prleijte prvu koru, odozgo stavite krem, dodajte drugu koru, prelijte. Stavite i treću koru i sa preostalim kremom namažite tortu sa strane i odozgo.
Izrendajte belu čokoladu i pospite odozgo i sa strane celu čokoladnu tortu.
Lepo je da stoji 12 sati pre sečenja.
Torta sa mnogo čokolade je odlična.