Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Golubovi na manastirski način

Golubovi na manastirski način

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Golubovi na manastirski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
1
"Prvo skuvajte golubove, a posle ćemo videti sa kakvom tačno salatom da ih serviramo"

Potrebni sastojci

  • golubovi - 2 komada
  • so
  • biber
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • luk - 300 g, sitan
  • pečurke - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo golubove. Začinjavamo ih solju i biberom spolja i izutra.

Ispržimo ih u ulju, okrećući ih sa svih strana da se dobro isprže.

U njih dodajemo i luk i sitno isečene pečurke. Dodajemo šolju vruće vode i ostavljamo jelo da se kuva pod poklopcem na slaboj vatri dok ne bude gotovo.

Po želji serviramo jelo aranžirano sa zelenišem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: