Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice na manastirski način

Ćuftice na manastirski način

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
58017832
Ćuftice na manastirski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Pa kako to da su ćuftice najukusnije na manastirski način? Božja stvar."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, teleće + 200 g svinjsko
  • beli luk - 4 čena + 3 čena
  • luk - 1 mala glavica
  • čubar - 1 kašičica
  • kumin - po ukusu, mleveni
  • lovorov list - 1 komad
  • so
  • biber
  • paradajz - 1 kg
  • ulje - 80 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso sa 4 čena pasiranog belog luka, soli, bibera, kumina, malo aleve paprike i 2 supene kašike ulja. Dobro promešajte. Oblikujte male ćuftice i stavite da se prže u ugrejanoj masnoći.

Oljuštite paradajz, blanširajte pre toga po 20-30 sekundi u vreloj vodi. Iseckajte sitno. Ugrejte ulje u šerpi i propžie 3 čena belog luka kratko. Dodajte paradajz i ostavite sos da se kuva dok se ne redukuje, dodajte lovorov list. Na kraju začinite solju i biberom.

Stavite ćuftcie u sos i ostavite da vri zajedno oko 10 minuta. Servirajte ćuftice na manastirski način sa malo iseckanog peršuna.

Pogledajte još kako se prave izuzetne ćuftice sa paradajz sosom ili omiljene carigradske ćuftice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti