Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jaja na oko»Jaja na oko sa prženim belim lukom i orasima

Jaja na oko sa prženim belim lukom i orasima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Jaja na oko sa prženim belim lukom i orasima
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Da li znate drugo ime ove ukusne seoske gozbe"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • kiselo mleko - 2 kofice
  • beli luk - 1 glavica
  • orasi - 1 šoljica za kafu, mleveni
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte vodu sa nekoliko kašika sirćeta i soli, kad provri razbijte jaja.

Ako imate duboki tiganj, možete i u njemu, sipajte više vode i uz pomoć kašike ih polivajte da se stvori beli omotač.

Oljuštite beli luk i izgnječite sa orasima i malo soli, prožite tako što dodajete malo vode da se dinsta, a ne da pregori.

U tanjir stavite od mleka, jaja, preko svakog stavite proprženi beli luk i orahe.

Na kraju napravite zapršku od ulje i bibera i prelijte odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: