Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jaja na oko»Jaja na oko sa pečurkama na panađurski način

Jaja na oko sa pečurkama na panađurski način

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Jaja na oko sa pečurkama na panađurski način
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jaja sa pečurkama u predivnoj kombinaciji"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • pečurke - 200 g
  • maslac - 80 g
  • sirće - 2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pečurke na listiće, očistimo ih pre toga. Koristimo i dršku.

Pečurke, isečene na ivice, dinstamo u delu masnoće dok ne omekšaju, sipamo na tanjir, posolimo i pobiberimo, nakon toga po površini pravimo udubljenja pritiskajući kašikom.

Stavljamo šerpu sa vodom da provri. U vrelu vodu, posoljenu i zakiseljenu sirćetom, stavljamo pažljvo razbijena jaja i kuvamo dok žumance ne obloži beli sloj belanca.

Izvadimo rešetkastom kašikom i stavljamo u udubljenja u pečurkama, nakon toga prelivamo preostalim delom maslaca, ugrejanog sa alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: