Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jaja na oko»Jaja na oko sa pečurkama na panađurski način

Jaja na oko sa pečurkama na panađurski način

ažurirano:
MarianaMariana
Šef kuhinje
271842k
Jaja na oko sa pečurkama na panađurski način
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jaja sa pečurkama u predivnoj kombinaciji."

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • pečurke - 200 g
  • maslac - 80 g
  • sirće - 2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pečurke na listiće, očistimo ih pre toga. Koristimo i dršku.

Pečurke, isečene na ivice, dinstamo u delu masnoće dok ne omekšaju, sipamo na tanjir, posolimo i pobiberimo, nakon toga po površini pravimo udubljenja pritiskajući kašikom.

Stavljamo šerpu sa vodom da provri. U vrelu vodu, posoljenu i zakiseljenu sirćetom, stavljamo pažljvo razbijena jaja i kuvamo dok žumance ne obloži beli sloj belanca.

Izvadimo rešetkastom kašikom i stavljamo u udubljenja u pečurkama, nakon toga prelivamo preostalim delom maslaca, ugrejanog sa alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: