Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Podvrnuta jaja na oko sa sosom od belog luka

Podvrnuta jaja na oko sa sosom od belog luka

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Podvrnuta jaja na oko sa sosom od belog luka
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Omiljena klasika koja će naći mesto na svakoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • majonez - 3 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • prezle
  • soja sos
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj sipajte malo vode, nakon što provri kapnite malo sirćeta.

Razbijte dva ili tri jaja, zavisi koliko vam je veliki tiganj.

Kada se blago isprže špatulom podvijte belance. Dobija se kao koverat, sa ostalim jajima uradite na isti način.

Umutite majonez sa mlekom i malo belog luka.

U tanjire možete da stavite sos za podlogu ili da našpricate preko jaja.

Odozgo pospite sa malo prezli, soja sosa i belog luka.

Po želji napravite zapršku od ulja i aleve paprike.

Garnirajte s paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: