Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Ukusna pileća supa sa graškom

Ukusna pileća supa sa graškom

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161636
Ukusna pileća supa sa graškom
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
05/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Najukusniji, najtačniji i najjednostavniji recept za supu - kako čovek da ne poželi da jede?"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1/2 domaćeg
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 5 komada
  • šargarepa - 1 komadva
  • grašak - 1/2 šolje, iz konzerve
  • krompir - 3 komada
  • fida - 1 šolja
  • kiselo mleko - 200 g, sa 2% masti
  • jaja - 3 komada, žumanca
  • čubar - 4 prstohvata
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ja pravim supu od pola pileta zato što je celo mnogo. Ono što stavljam je sve bez belog mesa i celih bataka.

Operemo i skuvamo pile, skidamo kašikom penu, ako se stvori prilikom kuvanja (ako je domaće pile mnogo manje nego kupljeno u prodavnici, čak u više slučajeva nije potrebno da se skida).

Možete kuvati u hermetičkoj šerpi 30 minuta, inače se kuva oko 50-60 minuta. Dok se kuva pile sečemo povrće. Luk sečemo sitno, šargarepu, krompir i pečurke na kockice. Ja koristim grašak iz konzerve, zato što je dobro skuvan i nije trvrd.

Kad se mso skuva vadimo ga iz šerpe i stavljamo svo povrće, sečemo ga i 1/2 šolje graška. Ostavljamo da vri, za to vreme odvojimo pile od kostiju. Kad budemo gotovi dodajemo meso u šerpu. Dodajemo so.

Kad se krompir skuva, proveravamo viljuškom, dodajemo fidu. Ako volimo gušću supu dodajemo još fide.

Kad fida bude gotova skidamo sa vatre. Ostavljamo da se ohladi i pravimo zapršku. Umutimo tri žumanca sa 200 g kiselog mleka, u njih dodajemo 2-3 kutlače supe, mešamo neprestano. Nakon toga mešajući supu vraćamo jaja sa kiselim mlekom u šerpu uz neprestano mešanje.

Posipamo čubrom za aromu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti