Način pripreme
U šerpu sipajte toplu vodu, stavite malo ulja i so. Kad provri stavite pile da se kuva.
Za to vreme isecite povrće na kockice. Skidajte penu i nakon što se skuva, nemojte bacati bujon.
Odvojite pile od kostiju i isecite na komade.
Stavite šerpu sa bujonom na vatru i ostavite da provri. Kad provri vratite pile ponovo u bujon i dodajte povrće. Začinite začinima.
Kad supa bude skoro gotova sipajte pola flaše soka od paradajza i fidu. Čim supa bude potpuno gotova skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
U maloj posudi umutite jaje sa kiselim mlekom i stavite malo sirćeta. Kad se supa malo ohladi, uzmite malo od nje i stavite u zapršku, mešajte neprestano da se jaje ne preseče.
Nakon toga sipajte zapršku lagano u supu, mešajte neprestano.
Pospite peršunom i to je to.