Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Svinjska džigerica sa belim lukom i sirćetom

Svinjska džigerica sa belim lukom i sirćetom

Svinjska džigerica sa belim lukom i sirćetom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Zadivljujuće ukusna kombinacija, koja najbolje ide sa crnim vinom i prijatnim društvom"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 500 g
  • ulje - za prženje
  • kornfleks - 4 kašike, smrvljen
  • kukuruzno brašno - 3 - 4 kašike
  • beli luk u prahu - 2 ptrstohvata
  • aleva paprika
  • biber - po 2 prstohvata
  • kurkuma - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • garniranje
  • sirće - 3 kašike
  • beli luk - 1 kašičica, presovni čenovi
  • turšija
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo namrvljeni kornfleks, kukuruzno brašno, beli luk u prahu, biber i alevu papriku, so i kurkumu. Svi sastojci za pohovanje se dobro promešaju.

Svinjska džigerica se opere, ako ima velikih parčića iseku se na pola. Svaka džigerica se uvalja u smesu, baš tako mokra, da može da se zalepi smesa za pohovanje.

Pržimo u zagrejanom ulju na umerenoj vatri sa obe strane, izvadimo u tanjir.

Očiste se čenovi belog luka i pomešaju se sa sirćetom.

Serviramo sivnjsku džigericu tako što je prelivamo smesom od belog luka ili jednostavno natapamo u nju.

Serviramo sa turšijom, ide uz čašu vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: