Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Meze»Pržene čorbadžijske paprike sa sirćetom i belim lukom

Pržene čorbadžijske paprike sa sirćetom i belim lukom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pržene čorbadžijske paprike sa sirćetom i belim lukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
"Radost za oči i izazov za nepce!"

Potrebni sastojci

  • paprika - čorbadžijske - 2 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • sirće - 700 ml
  • šećer - 350 g
  • voda - 350 ml
  • so - 70 - g
  • biber - 10 g
  • mirođija - 2 veze
  • celer - 1 glavica
  • beli luk - 2 glavice
  • ulje - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operite i isecite im drške.

Zagrejte ulje na šporetu i na njemu propržite paprike. Šargarepu narendajte, celer i mirođiju sitno iseckajte i promešajte sa prženim i oceđenim čorbadžijskim paprikama.

Ređajte ih u male tegle, između stavite čen belog luka i biber.

Prokuvajte sirće, šećer, vodu i so i vruću smesu sipajte u tegle.

Zatvorite poklopcima i sterilišite 5 minuta nakon što voda proključa.

Ako vam se dopada recept, probajte druge naše recepte sa čorbadžijskim paprikama ili ove ukusne peckane paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: