Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija sa makedonskom kobasicom

Janija sa makedonskom kobasicom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Janija sa makedonskom kobasicom
Fotografije: Maria Simova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Brza i veoma ukusna janija za zauzete domaćice, sa garantovano ukusnim rezultatom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • mladi krompir - 6 komada
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 50 ml
  • paprikaš - 1 tegla /800 g/
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • makedonska kobasica - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i oljuštimo luk, tikvice i krompir, isečemo na ne mnogo velike kockice.

U šerpu sipamo ulje i dodajemo isečeno povrće, dinstamo na tihoj vatri dok sos iz povrća ne ispari.

Posolimo i pospemo biberom po ukusu, dodajemo paprikaš i toplu vodu, koliko da porkijemo povrće kuvamo dok krompir ne bude gotov i skinemo sa vatre.

Oljuštimo, isečemo na kriške kobasicu. U tiganju sa malo ulje poropržite sa svih strana dok ne dobiju lepu boju.

Dodajte prženu kobasicu u gotovu janiju, promešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: