Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija sa kobasicom

Janija sa kobasicom

PetyaPetya
Kuvar
5814280
Janija sa kobasicom
Fotografije: Galya Nikolova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Janija za veoma gladne ljude, koji ne žele da čekaju uopšte"

Potrebni sastojci

  • salama - 2 - 3 parčeta
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad (ili 1 - 2 supene kašike paradajz pirea, kečap)
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • biber - prstohvat
  • biber - 5 - 6 zrna
  • čubar - prstohvat
  • lovorov lisr - 1 list, po želji
  • so - po ukusu
  • voda - 500 ml
  • peršun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi sa uljem dinstajte luk, isečen na polumesec, a šargarepu na kockice.

Dodajte papriku isečenu na krupnije komade i kad se i ona porpži dodajte salamu, isečenu na krugove.

Kad se proprži i iz kuhinje krene da se širi lep miris, stavite brašno, promešajte, dodajte alevu papriku i prelijte vodom.

Posolite, posipite biberom, stavite i zrna bibera, može i lovorov list. Ostavite da se krčka na vatri dok se ne zgusne.

Nakon prvih 5 minuta dodajte jedan oljušten i izrendan paradajz ili paradajz pire ili kečap. Ja sam imala malo jela od paradajza u tegli i iskoristila sam ga tako što sam ga sipala u janiju.

Kad bude gotovo, stavite sitno iseckane ili izgnječene čenove belog luka i posipite čubrom, može i peršun, ali moji ukućani ne vole. Ako stavljate peršun, nemojte stavljati čubar i lovorov list.

Savet:

1. Količina sastojaka može varirati po želji, a takođe i način sečenja.

2. Možete izbeći neki sastojak, ili neki dodati po želji, po ukusu, na primer masline.

3. Odličan prilog uz ovo jelo je kuvani pirinač ili krompir pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: