Rižoto od divljeg pirinča i povrća

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
07/02/2019
"Aromatični prolećni rižoto - ukusan i zdrav "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano143
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • divlji pirinač - 100 g
  • spanać - 3 - 4 cela struka
  • tikvica - 1 komad, mala ili pola velike
  • šargarepa - 1 komad
  • crveni luk - 1 mala glavica
  • belo vino - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • biber
  • himalajska so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite divlji pirinač i stavite ga da se kuva u lagano posoljenoj vodi. Operite pirinač i ocedite ga nakon kuvanja.

Pripremite očišćeno i oprano povrće za termičku obradu. Luk nasecite na rebarca, tikvicu na rebarca, šargarepu na tanke kolutove.

U teflonski tiganj i sa sasvim malo dodatne masnoće sotirajte povrće. Kada povrće omekša, dodajte iskidani spanać na samo 2 minuta, samo da promeni boju. Povrće treba da ostane hrskavo.

Dodajte divlji pirinač i belo vino. Posolite i dodajte biber. Ostavite sve poklopljeno oko jedne minute, najviše dve i skinite sa vatre.

Jelo oblikujte uz pomoć male kupice ili šolje i ukrasite kiselim mlekom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar