Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Čorba od mlevenog svinjskog mesa, povrća za rusku salatu i pirinča

Čorba od mlevenog svinjskog mesa, povrća za rusku salatu i pirinča

IrenaIrena
Početnik
1612857263
Čorba od mlevenog svinjskog mesa, povrća za rusku salatu i pirinča
Fotografije: Irena
1 / 6
10/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Svaku dobar ručak počinje ukusnom čorbicom. Evo našeg predloga za danad"

Potrebni sastojci

  • mleveno svinjsko meso - 200 g
  • crni luk - 1 glavica
  • zamrznuto povrće za rusku salatu (grašak, krompir, šargarepa) - 400 g
  • pirinač - 50 g
  • lovorov list - 2 - 3 kom.
  • začin - po ukusu
  • ulje - prema potrebi
  • brašno - 2 supene kašike
  • mleko - 200 ml
  • sirće - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk iseći na kockice i staviti na vruće ulje da se dinsta. Prema potrebi dosipati po malo vode. Dodati mleveno svinjsko meso i nastaviti sa dinstanjem.

Kada je meso na pola kuvano dosuti preostalu vodu, začiniti i dodati lovorov list. Nakon što čorba proključa, umešati i zamrznuto povrće za rusku salatu.

Koristila sam ovu mešavinu povrća zbog brzine i jednostavnosti, po želji se može umesto navedene mešavine dodati i pojedinačno povrće (krompir i šargarepa isečeni na kockice i grašak).

Kada su svi sastojci skoro kuvani u čorbu dodati i opran pirinač. Razmutiti brašno u mleku i uliti u čorbu uz mešanje, kako ne bi došlo do stvaranja grudvica.

Ostaviti na umerenoj temperaturi kako bi pirinač omekšao, a čorba se zgusnula. Zakiseliti sirćetom prema

ukusu.

Čorba od mlevenog svinjskog mesa, povrća za rusku salatu i pirinča se servira topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: