Način pripreme
Crni luk iseći na kockice i staviti na vruće ulje da se dinsta. Prema potrebi dosipati po malo vode. Dodati mleveno svinjsko meso i nastaviti sa dinstanjem.
Kada je meso na pola kuvano dosuti preostalu vodu, začiniti i dodati lovorov list. Nakon što čorba proključa, umešati i zamrznuto povrće za rusku salatu.
Koristila sam ovu mešavinu povrća zbog brzine i jednostavnosti, po želji se može umesto navedene mešavine dodati i pojedinačno povrće (krompir i šargarepa isečeni na kockice i grašak).
Kada su svi sastojci skoro kuvani u čorbu dodati i opran pirinač. Razmutiti brašno u mleku i uliti u čorbu uz mešanje, kako ne bi došlo do stvaranja grudvica.
Ostaviti na umerenoj temperaturi kako bi pirinač omekšao, a čorba se zgusnula. Zakiseliti sirćetom prema
ukusu.
Čorba od mlevenog svinjskog mesa, povrća za rusku salatu i pirinča se servira topla.