Način pripreme
Izgnječite bananu. Dodajte sitan sir i dobro promešajte. Razbijte jaja i ponovo promešajte. Dodajte ovsene pahuljice i pšenične klirce. Poslednje mešanje. Nije potrebno da smesa bude glatka i homogena.
Ugrejte tiganj koji se ne lepi i namažite mašću koju koristite. Kad se ugreje sipajte 3 supene kašike od smese. Uz pomoć kašike dobro rasporedite, ali nemojte praviti palačinku mnogo tanku. Neka ostane debljine toliko da ne ostane živa, ali da ne izgori takođe. Pecite oko 2-3 minuta i okrenite sa druge strane.
Sa ovom količinom smese ćete dobiti 4 mini palačinke, tako da nakon druge dodajte i kakao u smesu i mešajte, nastavite da pečete preostale dve.
Naravno, ako želite da sve palačinke budu čokoladne možete dodati kakao pre nego što počnete da pečete palačinke.
Poređajte na tanjir i ukrasite svežim voćem i izmrvljenim orasima. Ako nisu dovoljno slatke, mnogo su ukusne sa medom i tahinijem ili sa kikiriki puterom.
Neka vam je slatko!