Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Čorba od svinjskog mesa sa pirinčem

Čorba od svinjskog mesa sa pirinčem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Čorba od svinjskog mesa sa pirinčem
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Svinjska čorba sa pirinčem koju svi ukućani vole"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 50 ml
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • svinjsko meso - 400 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • crni biber
  • kurkuma
  • peršun
  • Za zapršku
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se sipa ulje i sitno iseckan luk i beli luk, kratko se proprži, dodaju se sitno izrendana šargarepa i krompir (dobro oprani unapred).

Dinsta se 5 minuta, dodaje se prethodno odleđeno meso iseckano na male komadiće.

Dosipa se proceđeni bujon + još tople vode i ostavlja se da vri na srednjoj vatri.

Pirinač opran u nekoliko voda se dodaje kada su proizvodi skoro gotovi, začini se navedenim začinima, osim peršunom.

Kada je pirinač gotov, temperira se zaprškom od umućenih žumanaca i kiselog mleka i dodaje se u čorbu sa svinjetinom.

Čorba od svinjskog mesa sa pirinčem se obilno posipa peršunom.

Prijatan apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: