Način pripreme
Ja sam koristila pulpu od susamovog mleka, koje sam prethodno pripremila. Pretpostavljam da će se dobiti i od semena susama.
Mleko pripremamo na isti način kao i sva mleka od orašastih plodova. Ocedimo i ostaje pulpa, umesto da je bacimo, možemo koristiti maštu i pripremiti najrazličitije deserte, palačinke itd.
U oceđenu pulpu od susama razbijamo dva jajeta, nisam bila dobro ocedila tako je imalo izvesnu vlažnost. Ako vaša previše suva, dodajte malo susamovog mleka. Dodajemo prstohvat soli, što nije obavezno.
Dobro promešamo i tiganju, namazanom maslacem od kokosa, pečemo po jednu palačinku sa obe strane. Pošto je testo gusto, budu deblje. Kašikom razvlačimo koliko je moguće.
U poslednje sam stavila malo plavog sira. Dobila sa veoma prijatan miris. Ipak, ne treba da preterujete, ako dodate - ipak je njegov ukus napadan.
Palačinke mogu biti servirane i sa slatkim i sa slanim. Brzo, jednostavno, ukusno i ekonomično.