Način pripreme
U pleh, prečnika 20 cm stavljamo osnovu, tj jelo, ostavljamo malo od njega.
Operemo povrće, očistimo i isečemo na krugove.
Patlidžan posolimo, ostavljamo da odstoji oko 20 minuta i operemo. Na uobičajeni način u plehu ređamo krugove patlidžana i luka, ukrug (kod mene). Možemo staviti i tikvice, paradajz, paprike.
Pospemo solju, biberom, cimetom i malo maslinovog ulja. Prelivamo odvojenim jelom, pomešanim sa malo vode.
Ja sam pekla u halogenoj rerni - prvo 20 minuta na 225 stepeni na gornjij rešetki, nakon toga sam pokrila folijom i pekla još 15 minuta dok nije povrće bilo gotovo.
Skidamo foliju, posipamo rendanim kačkavaljem i pečemo još 5 minuta dok se kačkavalj ne rastopi.
U običnoj rerni se peče oko 30 minuta na 200 stepeni.
Prilikom serviranja posipamo svežim bosiljkom ili peršunom.
Ukusno je i toplo i hladno!
Neka vam je ukusno!