Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ratatuj»Ratatuj zapečen sa kačkavaljem

Ratatuj zapečen sa kačkavaljem

PetyaPetya
Kuvar
531027814
Ratatuj zapečen sa kačkavaljem
Fotografije: Petya
1 / 2
11/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Zaljubite se u nekog ko može da pripremi Ratatuj, zapečen sa kačkavaljem - to je vaša srodna duša"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • luk - 2 glavice, star
  • kačkavalj - 70 - 80 g
  • tikvice - 300 - 350 g iz konzerve /jelo od tikvica u ljutom sosu od paradajza/
  • biber
  • cimet - po želji
  • bosiljak - ili peršun
  • tikvice - 1 komad, po želji
  • paradajz - 2 komada (po želji)
  • crvene paprike - 1 komad (po želji)
  • zelene paprike - 1 komad (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U pleh, prečnika 20 cm stavljamo osnovu, tj jelo, ostavljamo malo od njega.

Operemo povrće, očistimo i isečemo na krugove.

Patlidžan posolimo, ostavljamo da odstoji oko 20 minuta i operemo. Na uobičajeni način u plehu ređamo krugove patlidžana i luka, ukrug (kod mene). Možemo staviti i tikvice, paradajz, paprike.

Pospemo solju, biberom, cimetom i malo maslinovog ulja. Prelivamo odvojenim jelom, pomešanim sa malo vode.

Ja sam pekla u halogenoj rerni - prvo 20 minuta na 225 stepeni na gornjij rešetki, nakon toga sam pokrila folijom i pekla još 15 minuta dok nije povrće bilo gotovo.

Skidamo foliju, posipamo rendanim kačkavaljem i pečemo još 5 minuta dok se kačkavalj ne rastopi.

U običnoj rerni se peče oko 30 minuta na 200 stepeni.

Prilikom serviranja posipamo svežim bosiljkom ili peršunom.

Ukusno je i toplo i hladno!

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: