Sveža voćna torta sa maskarponeom i čokoladom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
12/02/2019
"Svaka torta, koja ima maskarpone i čokoladu je ukusna, a ova je bukvalno veličanstvena "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano242
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 2 komada
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • dud - 200 g
  • maline - 300 g
  • želatin - 3 kesice
  • tečna čokolada - 200 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • sveža menta
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite slatku pavlaku na gust krem uz pomoć miksera. Dodajte kiselu pavlaku i maskarpone. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Rastvorite dve kesice želatina prema uputstvu na pakovanju. Dodajte želatin u krem i mutite.

Stavite jednu koru u pleh sa ivicama koje se skidaju. Prelijte čokoladom. Namažite debeo sloj krema. Poređajte očišćen dud. Prelijte ponovo čokoladom. Namažite kremom od pavlake. Stavite drugu koru, pritisnite i oblikujte tortu. Namažite kremom.

Rastvorite treću kesicu želatina. Pomešajte želatin sa malinama i dodajte šećer u prahu. Sačekajte smesu da se želira.

Prelijte tortu želeom od maline.

Stavite u frižider na oko 3-4 sata.

Kad se torta želira prelijte čokoladom.

Pažljivo odvojite obruč uz pomoć toplog noža.

Ukrasite listićima sveže mente.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar