Čorba od paradajza sa paradajzom iz konzerve

13/02/2019
"Super ukusna čorba sa sastojcima iz špajza - neka vam je slatko "
Priprema5 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 tegla, iz konzerve
  • ulje - 3 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • celer - 1/4 glavice
  • brašno - 1 supena kašika, ravna
  • šećer - 1/2 kašičice
  • bulgur - 1/2 šolje za kafu
  • peršun - 1/2 veze
  • celer - 1 supena kašika, sitno iseckan (listovi)
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi dinstamo 2-3 supene kašike ulja, sitno iseckan crni luk, beli luk i 2-3 kockice celera.

Kad luk omekša dodajemo 1 ravnu supenu kašiku brašna, prepečenog brašna na suvom tiganju. Nakon toga dodajemo teglu oljuštenog, konzerviranog paradajza prethodno iseckan, posipamo ih sa po 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice šećera.

Dodajemo 1 litar hladne vode i ostavljamo da provri. Kad čorba provri merimo 15 minuta.

Kad prođe vreme u vrelu supu dodajemo 1/2 kafene šoljice bulgura.

Kuvamo na jakoj vatri 5 minuta, smanjujemo vatru i kuvamo još 15 minuta. Skidamo supu sa vatre i posipamo sitno iseckanim peršnom i 1-2 lista celera. Ako je potrebno začinimo solju po ukusu.

Čorba je ukusna i topla, i hladna.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar