Način pripreme
U šerpi dinstamo 2-3 supene kašike ulja, sitno iseckan crni luk, beli luk i 2-3 kockice celera.
Kad luk omekša dodajemo 1 ravnu supenu kašiku brašna, prepečenog brašna na suvom tiganju. Nakon toga dodajemo teglu oljuštenog, konzerviranog paradajza prethodno iseckan, posipamo ih sa po 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice šećera.
Dodajemo 1 litar hladne vode i ostavljamo da provri. Kad čorba provri merimo 15 minuta.
Kad prođe vreme u vrelu supu dodajemo 1/2 kafene šoljice bulgura.
Kuvamo na jakoj vatri 5 minuta, smanjujemo vatru i kuvamo još 15 minuta. Skidamo supu sa vatre i posipamo sitno iseckanim peršnom i 1-2 lista celera. Ako je potrebno začinimo solju po ukusu.
Čorba je ukusna i topla, i hladna.
Prijatno!