Način pripreme
Važno je da meso i povrće budu sveži, da bi imali sve potrebne minerale i viramine.
Meso očistimo od masti i žilica. Operemo lepo tekućom vodom, hladnom, isečemo na porcije i prebacujemo u ekspres lonac.
Oljuštimo i isečemo krompir, tikvicu, šargarepu, luk i celer na krupnije komade. Očistimo papriku od ssemenki i sitno isečemo.
Prelivamo vodom, dodajemo samo prstohvat soli, zrna bibera, zrna pimenta, lovorov list i poklapamo.
Stavljamo na vatru i kad se para podigne (kad počne da izlazi kroz rupu) smanjujemo temperaturu i merimo 20-30 minuta.
Skidamo lonac sa vatre i čekamo da para padne da bismo mogli da je otvorimo.
Supu serviramo ukrašenu listićima peršuna i po želji možemo posuti krupnije samlevenim biberom (može i ljutim ako se ne žalite na varenje).
Međutim, hleb treba da bude dijetetski ili integralni i u ograničenim količinama.
So takođe treba da se izbegava.
Prijatno!