Način pripreme
Zreli pasulj se natopi uveče u hladnoj vodi. Ujutru se voda zameni novom, stavlja se jedna kašičica sode i pasulj se kuva tako 15 minuta.
Nakon toga se voda ponovo promeni, stavlja se malo ulja i pasulj se ostavlja da vri. Dodaju se isečeni na sitno šargarepa, paprika, mladi luk i celi čenovi belog luka.
Pasulj se ostavlja da se kuva. Malo pre nego što je gotov začinjava se solju, nanom, celerom, majčinom dušicom i sa nekoliko listova kalopera.
Kobasica se seče na kolutove i stavlja se u šerpu sa pasuljem. U tiganju se zagreva ulje i u njemu se zaprži brašno. Dodaje se i aleva paprika, a nakon nje i paradajz.
Zaprška se meša i nakon toga se dodaje u već gotovo jelo.
Pasulj se promeša i ostavlja da se krčka još 5 minuta. Po želji može da se stavi jedna ljuta paprika.