Način pripreme
Tikvice operemo dobro, oljuštimo ih isečemo na kocke i ostavljamo sa strane.
Šargarepe operemo i narendamo na rende, a krompir oljuštimo i sečemo na kocke.
U posudu multikukera dodajemo vodu, oko litar i po, namestimo uređaj na kuvanje 10 minuta, dodajemo so i zatvaramo poklopac i ostavljamo tako dok voda ne provri.
Nakon što provri dodajemo sve povrće, rezanca, pikantinu od povrća i ostavljamo još dvadesetak minuta.
Kada istekne vreme, otvaramo poklopac, proveravamo da li je skuvano povrće, ako nije, ponovo nameštamo na još 10 minuta.
Spremamo zapršku, muteći jaje i kiselo mleko u posudici.
Nakon što se čorba prohladi, uzimamo malo bujona i dodajemo ga u zapršku, muteći neprekidno.
Nakon toga u ukusnu čorbu od tikvica dodajemo zapršku u tankom mlazu.
Pri serviranju čorbu od tikvica i krompira u multikukeru posipamo sitno isečenim peršunom.