Supa od koprive s jajima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
17/02/2019
"Najukusnija prolećna supa - od sveže koprive i domaćih jaja Nek vam je slatko "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano629
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Koprivu operemo veoma dobro u nekoliko voda. Posle isečemo na mnogo sitno. U šerpi zagrevamo maslac.

U njemu ispržimo isečen luk na sitno, posipamo brašno i mešamo. Prelivamo vodom i dodajemo sveže mleko. Ostavljamo da provri i tada spušamo u supu usitnjenu koprivu.

Ostavljamo da se kuva dok ne bude gotovo. Za to vreme skuvamo jaja. Ljuštimo i sečemo na kocke. Pomešamo sa solju, biberom, istucanim belim lukom i kiselim mlekom.

Gotovu supu sklanjamo sa ringle i ostavljamo da se ohladi. Dodajemo začinjeno kiselo mleko i promešamo. Supa može da se konzumira topla i hladna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar