Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba sa celim donjim batacima

Pileća čorba sa celim donjim batacima

Pileća čorba sa celim donjim batacima
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Probajte je na naš način, jer se mi razumemo u pripremu ukusnih pilećih supica"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 5 - 6 komada, donj deo (zavisi od veličine)
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - po 1 crvena i zelena
  • krompir - 300 g
  • rezanca - 1 šaka
  • paradajz - 2 kašike, iz konzerve
  • peršun - 1/2 vezice
  • maslac - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte batake u dovoljno vode. Nakon što omekša meso i sklonite penu, dodajte sitno iseckan luk, paprike i narendanu šargarepu.

Dodajte i odvojeno istopljen maslac u supu nakon toga pospite solju i alevom paprikom.

Dodajte kocke krompira i nakon što omekšaju dodajte i rezanca. Kada se rezance raskuva, sipajte paradajz isečen na sitno.

Začinite pileću supu biberom, pri čemu se po želji dodaje začin za pile ili bujon.

Na kraju pospite iseckan peršun i sklonite supu sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: