Način pripreme
Slaninu podelimo na dva dela. Jedan deo isečemo na kockice, koje dodajemo u mleveno meso.
Dodajemo i kačkavalj zajedno sa začinima i sosom. Promešamo dobro mleveno meso i podelimo na dva dela.
Oblikovane ćufte stavljamo u frižider, pokrivene folijom. Ostavljamo da odstoje 2 sata.
U ugrejanom teflonskom tiganju pečemo kratko 2 kruga crvenog luka i slaninu dok ne dobiju zlatnu boju.
Pečemo svinjske ćufte prvo sa jedna strane. Kad ih okrenemo sa druge, stavljamo čedar preko njih da se rastopi od toplote. Trudimo se da burgeri ostanu sočni.
Lpinjice isečemo na pola i stavljamo u tiganj sa meke strane da upiju mirise pečenog jela.
Povrće - rotku, krastavac i malo svežeg crvenog luka, sečemo ga na krugove.
Spremni smo da sastavimo burger.
Na ugrejanu pogaču lepinju poređamo slajs pečenog luka i slaninu.
Preko njih ređamo rotkvice, sočnu ćuftu, ponovo slaninu i hrskavo povrće - luk, rotkvice, list kovrdžave salate.
Posipamo klicama i prelivamo sosevima.
U majonez po želji možemo dodati čen bolog luka.