Način pripreme
Očistimo krompir, šargarepu i luk i stavimo da vru u posoljenoj vodi dok ne omekšaju.
Pasiramo kuvano povrće štapnim mikserom dok ne dobijemo homogenu smesu. Dodajemo maslac u dobijenu smesu, sveže mleko i oko pola litra vode gde se kuvalo povrće, prstohvat čubra, so po ukusu i dobro promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu i vraćamo na još 5 minuta na vatru.
Biće ukusnija ako uz nju pripremimo aromatične hrskave krutone.
Isečemo 2-3 kriške hleba na kockice, stavljamo ih u pleh, posipamo začinima - origanom, suvim bosiljkom, šarenom soli, majčinom dušicom, sipamo 2 supene kašike maslinovog ulja i dobro promešamo. Pečemo krutone 5-10 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju, dodajemo ih u krem supu.