Vegetarijanski burger sa kamamberom

25/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"I odjednom nam pade na pamet da možemo biti vegetarijanci, ako jedemo ove ukusne burgere "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kamamber - 1 komad (125 g)
  • lepinja za burger - 1 komad
  • zelena salata - 1 list (ili ajsberg)
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • maslac - 1 kašičica
  • sos za roštilj - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Nožem napravite dva propreza preko gornje strane sira. Ne treba da budu duboki, već samo da mu probiju koru.

Stavite sir u tiganj, da se prži 5 minuta. Malo pre nego što sir bude gotov, isecite lepinju na pola i premažite je sa malo maslaca. Stavite je u tiganj sa sirom, da se prži malo, ali samo sa spoljašnje strane.

U međuvremenu, u drugom tiganju otopite maslac. Luk isecite na kolutiće, pa ga dodajte otopljenom maslacu, pa posipajte sa pola od količine šećera.

Sačekajte da luk dobije zlatnu boju, okrenite kolutiće, pa ih posipajte preostalim šećerom. Neka se prži još 1-2 minuta. Isecite paradajz na kolutove - potrebno vam je 1-2 koluta.

Stavite malo od sosa za roštilj na donji deo lepinje. Nakon toga stavite salatu, sir, paradajz, luk i prelijte preostalim sosom. Na kraju stavite gornji deo lepinje i pažljivo pritisnite.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar