Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Ražnjići»Ražnjić na kavkaski način

Ražnjić na kavkaski način

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Ražnjić na kavkaski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Nije važan samo ražnjić, važan je i prilog, ali i društvo koje će sve to pojesti"

Potrebni sastojci

  • meso od ovna - 2 kg
  • paprika - 3 - 4 komada
  • crni luk - 3 - 4 glavice
  • biber
  • za prilog
  • pirinač - 1/2 šolje
  • maslac - 70 g
  • crni luk - 1 glavica
  • mladi luk - 1/2 veze
  • biber
  • so
  • voda - 1 i 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro meso i nasecite ga na komade za pripremu ražnjića. Na svaki ražnjić stavite komad mesa, komad luka i komad paprike.

Pecite na roštilju dok meso ne bude gotovo. Gotove ražnjiće stavite na veliki tanjir preko prethodno pripremljenog priloga, a njega pripremite na sledeći način.

Pirinač prodinstajte u polovini maslaca, zajedno sa sitno naseckanim crnim lukom i malo soli. Prelijte vodom i dodajte biber. Kuvajte dok pirinač ne bude gotov. Kada je spremljen, pirinač pospite sitno seckanim mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: