Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Crevca»Svinjska crevca sa crnim lukom

Svinjska crevca sa crnim lukom

Vanya BlagoevaVanya Blagoeva
Kuvar
7820209
Svinjska crevca sa crnim lukom
Fotografije: Vanya Blagoeva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
1
"Nema druge ovakve đakonije! Poslužiš sa crnim vinom i zoveš prijatelje da ti pomognu da je pojedeš"

Potrebni sastojci

  • svinjska crevca - 500 g
  • luk - 2 velike glavice
  • so
  • biber
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Crevca dobro operemo, nakon toga ih stavljamo u šerpu, dolivamo vodu, dodajemo malo soli i jednu kašiku sirćeta. Kuvamo ih dok ne budu gotova oko 2-3 sata, pri čemu dva-tri puta mejamo vodu.

Čim su creva gotova izvadimo ih iz vode, ocedimo ih i isečemo ih na sitne parčiće.

Očistimo i isečemo luk kao za salatu, dodajemo mu ulje i dinstamo ga, čim je gotov dodajemo creva, so i biber. Pržimo oko 8-10 minuta.

Gotova creva serviramo topla. Sjajno su meze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: