Način pripreme
Krompir se skuva u posoljenoj vodi. Ocedi se i izgnječi se, dok je još vruć. Dodaje se iseckan peršun, začinjava se solju i biberom. Promeša se i ostavlja se da se ohladi, ali ne potpuno.
U tiganju se zagreva ulje. Dodaju se na sitno iseleni luk i paprike. Zaprže se dok ne omekšaju. Posle se dodaje mleveno meso, začinjava se solju i biberom. Ostavlja se da se krčka.
Meša se s vremena na vreme. Diže se sa ringle, kada se mleveno meso pretvori u mrvice. U posudi se umuti kiselo mleko, začinjava se solju i istucanim belim lukom.
U maloj posudi se istopi maslaca zajedno sa alevom paprikom.
Od krompir testa se oblikuju loptice veličine oraha. Dodatno se oblikuju u korpice, poređaju se u posudu za pečenje.
U svaku korpicu se stavlja po 1-2 kašike nadeva, preliva se sosom od belog luka i poprska se istopljenim maslacem. Servira se ohlađeno.