Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Korpice»Korpice od krompira sa mlevenim mesom, povrćem i sosom od belog luka

Korpice od krompira sa mlevenim mesom, povrćem i sosom od belog luka

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222571k55
Korpice od krompira sa mlevenim mesom, povrćem i sosom od belog luka
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 5
23/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
20
"Koliko piva pije ova đakonija, da ne kažete da vas nismo upozorili"

Potrebni sastojci

  • Za korpice
  • krompir - 500 - 600 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
  • Nadev
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 2 komada, zelene
  • biber
  • so
  • ulje - za prženje
  • Sos od belog luka
  • kiselo mleko - 400 g
  • beli luk - 2 čena
  • so - 1/2 kašičice
  • Preliv
  • maslac - 50 g
  • aleva paprika - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva u posoljenoj vodi. Ocedi se i izgnječi se, dok je još vruć. Dodaje se iseckan peršun, začinjava se solju i biberom. Promeša se i ostavlja se da se ohladi, ali ne potpuno.

U tiganju se zagreva ulje. Dodaju se na sitno iseleni luk i paprike. Zaprže se dok ne omekšaju. Posle se dodaje mleveno meso, začinjava se solju i biberom. Ostavlja se da se krčka.

Meša se s vremena na vreme. Diže se sa ringle, kada se mleveno meso pretvori u mrvice. U posudi se umuti kiselo mleko, začinjava se solju i istucanim belim lukom.

U maloj posudi se istopi maslaca zajedno sa alevom paprikom.

Od krompir testa se oblikuju loptice veličine oraha. Dodatno se oblikuju u korpice, poređaju se u posudu za pečenje.

U svaku korpicu se stavlja po 1-2 kašike nadeva, preliva se sosom od belog luka i poprska se istopljenim maslacem. Servira se ohlađeno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: