Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Janija»Ćuftice sa graškom i krompirom u rerni

Ćuftice sa graškom i krompirom u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Ćuftice sa graškom i krompirom u rerni
Fotografije: Maria Simova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Klasika iz bugarske kuhinje - ukusne ćuftice sa graškom i krompirom u rerni, pogodne čak i za dijabetičare"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • luk - 1/2 glavice
  • hleb - 3 kriške
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • biber - po ukusu
  • peršun - 1/2 vezice
  • brašno - za valjanje
  • povrće
  • ulje - 100 ml
  • luk - 1 1/2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - 900 g, mlečan iz konzerve
  • krompir - 6 komada
  • paradajz - 2 komada, svež
  • paprika - 1 komad, zelena
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa povrćem - u posudi za pečenje zagrejte ulje i dodajte luk isečen na polumesece, zapržite kratko. Dodajte redom isečene kolutove šaragrepa, oljušten i krupno isečen krompir, grašak, zapržite na kratko i dodajte alevu papriku, promešajte.

Odmah sipajte prethodno u blenderu samlevene pardajz i papriku, nalijte 2 šolje vruće vode, posolite i pospite biberom i stavite lovorov list, ostavite da jelo vri na laganoj vatri.

Zamesite mleveno meso sa sitno isečenim lukom i peršunom, jajetom, hlebom prethodno natopljenom u hladnoj vodi i isceđenim, narendanim čenovima belog luka i biberom.

Oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u brašno i stavite ih u zavrelo povrće, pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Kuvajte jelo 40 minuta, dok poslednjih 10 minuta sklanjate foliju da ćuftice preplanu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: