bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Musaka»Musaka od tikvica sa mlevenim mesom

Musaka od tikvica sa mlevenim mesom

Musaka od tikvica sa mlevenim mesom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 8
01/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
"Volimo da mislimo o njoj, kao o omiljenoj prolećnoj musaki"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i osečemo tikvice na kockice, ne ljuštimo koru.

U pleh, u kome ćemo peću musaku, pomešamo kockice tikvice sa mlevenim mesom, lukom, sitno iseckanim, paradajzom, sitno iseckanim.

Sve sastojke lepo promešamo i začinimo začinima. Sipamo 1/3 šolje vode i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta.

Za preliv u posudi umutimo jaja i dodajemo kiselu pavlaku i brašno. Začinimo solju po ukusu. Promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Kad musaka bude gotova, ravnomerno rasporedimo preliv. Ponovo stavljamo musaku u rernu da se zapeče dok ne dobije lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: