Tulumbice

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18412
23/02/2019
"Tražimo cimera, treba da zna da pravi domaće tulumbice "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije50
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za kuvano testo
  • voda - 500 ml
  • ulje - 1 kašičica
  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 4 komada
  • za sirup
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu i ulje stavite na vatru da prokuvaju. Kada voda počne da vri, dodajte 2 šolje brašna i energično mešajte, dok testo ne počne da se odvaja od zidova šerpe. Testo nakon toga ostavite da se ohladi.

Kada je testo ohlađeno, dodajte jaja. Jaja dodajte jedno po jedno. Nakon svakog dodatog jaja dobro umesite testo rukama.

U dublji tiganj sipajte ulje da se ugreje. Kada je ulje zagrejano, uz pomoć šprica sa širim nastavkom pravite tulumbe.

Kada tulumbice postanu zlataste, izvadite ih iz ulja. Ostavite ih sa strane da se ohlade.

Za sirup, sipajte vodu i šećer u šerpu i stavite sve na vatru. Sirup je gotov, kada se zgusne. Porežajte tulumbice u pleh i prelijte ih sirupom.

Ostavite tulumbice oko sat vremena u sirupu i nakon toga ih izvadite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar