Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Korejske pržene paprike (Seonkyoung)

Korejske pržene paprike (Seonkyoung)

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k219
Korejske pržene paprike (Seonkyoung)
Fotografije: marcheva14
1 / 5
24/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Pogledajte sa kakvim paprikama su korejske babe pripremale unucima"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • beli luk - 3 čena, iseckan
  • šargarepa - 1 komad, srednje veličine
  • mladi luk - 1 struk
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje od susama - 1/4 kašičice
  • šećer - 1/4 kašičice
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • šilja paprika - 12 - 14 komada
  • TEMPURA
  • brašno - 85 - 90 g
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • gazirana voda - 200 - 220 ml, ledena
  • ulje - oko 3 - 4 prsta za prženje
  • SOJA SOS
  • soja sos - 3 supene kašike
  • sok od limnuna - 3 supene kašike
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Duboki tiganj za prženje na temperaturi 180 stepeni.

Sitno izrendamo šargarepu, beli luk iseckamo sitno, mladi luk iseckamo, promešamo. Dodajemo ulje od susama, šećer, kukuruzni skrob, so i mleveno meso. Sve promešamo rukama, ostavljamo 15 minuta sa strane.

Paprike isečemo sa jedne strane kao džep, ne sečemo donji deo, ne odvajamo dršku. Operemo hladnom vodom da se očiste semenke i dobro osušimo ubrusom. Ako nisu dobro osušene prilikom prženja će mast mnogo da prska.

Pripremamo tempuru pre prženja paprike da konsistencija bude između retke i guste.

Svaku papriku punimo mlevenom mesom, ručno, ne treba da izlazi van isečene paprike. Malo pritiskamo rukama.

Ugrevamo ulje do 180 stepeni, možemo koristit kuhinjski termometar (od 9. stepeni na 7 stepenu na ringli). Da bismo proverili da li je dovoljno ugrejano, stavljamo drveni štapić i ako se oko njega skuple mehurići/balončići, znači da je temperatura odgovarajuća za prženje.

Svaku papriku potopimo u tempuru/možemo dodati i nekoliko kockica leda da bi se smesa za pohovanje održala hladna / tačno pre prženja i odmah nakon toga stavljamo u ugrejano ulje, pržimo oko 5-6 minuta ili dok ne postane hrskava spolja i gotova unutra. Ne pržimo više od 3 paprike da ne padne temperatura masti.

Vadimo na ubrus.

SOS

Promešamo sve sastojke za sos, stavljamo u posudu. Paprike isečemo na tri komada. Svako parče potopimo u soja sos.

Serviramo tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: