Način pripreme
Paprike očistimo od drški i rascepimo malo od vrha.
U duboku šerpu sipamo oko 150 ml ulja i stavljamo polovinu paprika, zatvorite poklopcem i periodično mešajte, uzmire šerpu zajedno sa poklopcem i proresite neokoliko puta.
Paprike ostavite da omekšaju 6-7 minuta, izvadite i stavite ostale da se ponove.
U istu šerpu, gde je ostalo ulje od prženja, sipajte sirće, vodu i dodajte šećer i so, marinadu kuvajte oko 5 minuta.
Paprike stavite u odgovarajuću posudu, beli luk očistite, isecite krupnije i stavite u paprike, prelijte toplom marinadom i dodajte isečenu mirođiju i peršun, sve dobro promešajte.
Pržene paprike ribice su odgovarajuće za disketno konzumiranje, čuvaju se u frižideru.
Možete čuvati paprike u teglama i za zimu, samo stavite salicil u tegle.