Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Pržene paprike ribice

Pržene paprike ribice

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
1283354122
Pržene paprike ribice
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 3
02/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
"Pržene paprike ribice, koje daju odličan ukus svakom jelu. Možete ih čuvati u teglama za zimu"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 1 kg, ribice
  • beli luk - 2 glavice
  • mirođija - 1/2 veze
  • peršun - 1/2
  • za marinadu
  • sirće - 500 ml
  • šećer - 180 g
  • ulje - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike očistimo od drški i rascepimo malo od vrha.

U duboku šerpu sipamo oko 150 ml ulja i stavljamo polovinu paprika, zatvorite poklopcem i periodično mešajte, uzmire šerpu zajedno sa poklopcem i proresite neokoliko puta.

Paprike ostavite da omekšaju 6-7 minuta, izvadite i stavite ostale da se ponove.

U istu šerpu, gde je ostalo ulje od prženja, sipajte sirće, vodu i dodajte šećer i so, marinadu kuvajte oko 5 minuta.

Paprike stavite u odgovarajuću posudu, beli luk očistite, isecite krupnije i stavite u paprike, prelijte toplom marinadom i dodajte isečenu mirođiju i peršun, sve dobro promešajte.

Pržene paprike ribice su odgovarajuće za disketno konzumiranje, čuvaju se u frižideru.

Možete čuvati paprike u teglama i za zimu, samo stavite salicil u tegle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: