Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Čili»Klasičan Čili kon Karne

Klasičan Čili kon Karne

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Klasičan Čili kon Karne3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Najbolje sredstvo za zagrevanje duše - Klasičan Čili kon Karne"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, teleće
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • majčina dušica - 15 g
  • grašak - 1 konzerva
  • pasulj - 1 konzerva (crvena)
  • paprike - 2 komada (zelena i crvena)
  • ljute paprike - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • teleći bujon - 500 ml
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • tabasko sos
  • korijander - 15 g
  • čips - 1 pakovanje (načos, tortilja)
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje u dobokom tiganju i stavite mleveno meso da se zaprži. Mešajte dok se mleveno meso ne izdrobi i dok ne promeni boju.

Isecite na kockice luk, celer, crvenu, zelenu papriku i šargarepu. Dodajte sve u tiganj u mleveno meso.

Začinite solju, biberom, majčinom dušicom i promešajte. Kad povrće omekša dodajte paradajz pire i ponovo promešajte.

Sipajte teleći bujon i ostavite smesu da vri nekoliko minuta.

Kad se jelo zgusne dodajte pasulj i grašak iz konzerve.

Dodajte i dva paradajza, oljuštena i isečena na kockice. Dodajte šećer, takođe i sitno iseckan korijander i ljutu papriku.

Servirajte gotovo jelo sa dodatkom tortilja čipsa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: