Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Čili»Pikantan čili kon karne

Pikantan čili kon karne

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Pikantan čili kon karne
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
01/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Usta nam se pune pljuvačkom samo kada vidim naslov recepta"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, teletina
  • crni luk - 1 velika glavica
  • paprika - 1 komad, crvena
  • ljuta paprika - 1 komad
  • crveni pasulj - 1 konzerva (400 g)
  • paradajz - 1 konzerva, nasečeni (400 g)
  • šećer - 1 kašičica
  • bujon - 300 ml, teleći
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašika
  • čili - 1 kašičica, lagano ljut
  • kumin - 1 kašičia, mleven
  • origano - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite luk i paprike (prethodno ispečene, oljuštene i očišćene od semenki) na sitne kockice. Beli luk usitnite. U dubokom tiganju ili šerpi ugrejte maslinovo ulje na srednju temperaturu.

Upržite luk i kada omekša dodajte beli luk, nasečene paprike, čili, alevu papriku i kumin. Promešajte veoma dobro. Dodajte mleveno meso i pržite ga uz pritiskanje kašikom, dok se dobro ne promeša sa povrćem i začinima i ne bude u malim mrvicama.

Pržite oko 5 minuta ili dok meso lagano ne promeni boju i ne postane braonkasto. U ovoj fazi dodajte teleći bujon i dobro promešajte. Dodajte nasečeni paradajz iz konzerve, šećer, origano i posolite po ukusu, pa dodajte biber.

Promešajte veoma dobro da se sjedine namirnice, smanjite vatru na slabu i ostavite jelo da se krčka 25 minuta ili dok se tečnost ne smanji. Procedite pasulj iz konzerve, ali ne bacajte tečnost. Dodajte pasulj u jelo.

Ake je jelo previše gusto, sipajte tešnost od pasulja. Ostavite da se kuva na slaboj vatri još oko 10 minuta. Servirajte jelo sa belim pirinčem kao prilogom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: