Način pripreme
1. naseckajte luk, beli luk i papriku na sitne kockice i zapržite sve u maslacu sa malo maslinovog ulja. Dodajte prstohvat soli i ostavite da sve omekša i pusti vodu.
2. Dodajte mleveno meso i mešajte, dok meso ne bude u mrvicama, a nakon toga dodajte začine, čili papriku (naseckanu ili izlomljenu, ako je suva) i još malo soli.
3. Dodajte paradajz u obliku pirea, a ako je paradajz svež, narendajte ga bez ljuske. Dinstajte oko 15 minuta i pazite da ne ostane bez tečnosti, a ako se to desi, dodajte vodu. Na kraju stavite naseckane listove korijandera.
4. Kada je jelo gotovo, promešajte ga sa crvenim pasuljem. U slučaju da koristite pasulj iz konzerve, dobro ga ocedite, kako tečnost ne bi dospela u jelo.
5. Neposredno pre posluživanja zagrejte tortilje na suvom tiganju. U svaku tortilju stavite Čili Kon Karne i umotajte tortilju kao palačinku, ali savijte jedan kraj preko da ne ispada punjenje.
6. Poslužite sa Gvakamoleom ili svežom salatom.
Prijatno!