Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burito»Burito Čili Kon Karne

Burito Čili Kon Karne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k947
Burito Čili Kon Karne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
11/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
38 min.
Ukupno
58 min.
Porcije
10
"Burito Čili Kon Karne je veoma ukusan, poslužen sa odgovarajućom salatom ili uz gvakamole"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, teleće ili mešavina
  • crveni pasulj - 400 g, skuvan ili iz konzerve
  • paradajz - 400 g iz konzerve ili svež
  • crni luk - 1 glavica, srednje veličine
  • paprika - 1/2 komada, crvena
  • čili papričica - 1 komad
  • korijander - 2 - 3 struka
  • maslac - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • origano - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kajenska paprika - 1 kašičica (po ukusu)
  • sos vorčester - 1 kašika (po želji)
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • tortilje - oko 10 komada
* merne jedinice

Način pripreme

1. naseckajte luk, beli luk i papriku na sitne kockice i zapržite sve u maslacu sa malo maslinovog ulja. Dodajte prstohvat soli i ostavite da sve omekša i pusti vodu.

2. Dodajte mleveno meso i mešajte, dok meso ne bude u mrvicama, a nakon toga dodajte začine, čili papriku (naseckanu ili izlomljenu, ako je suva) i još malo soli.

3. Dodajte paradajz u obliku pirea, a ako je paradajz svež, narendajte ga bez ljuske. Dinstajte oko 15 minuta i pazite da ne ostane bez tečnosti, a ako se to desi, dodajte vodu. Na kraju stavite naseckane listove korijandera.

4. Kada je jelo gotovo, promešajte ga sa crvenim pasuljem. U slučaju da koristite pasulj iz konzerve, dobro ga ocedite, kako tečnost ne bi dospela u jelo.

5. Neposredno pre posluživanja zagrejte tortilje na suvom tiganju. U svaku tortilju stavite Čili Kon Karne i umotajte tortilju kao palačinku, ali savijte jedan kraj preko da ne ispada punjenje.

6. Poslužite sa Gvakamoleom ili svežom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: