Gnezda Čili kon karne

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Gnezda Čili kon karne
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pikantna gnezda od mlevenog mesa traže društvo za ručak, a takođe i pivo Molim vas, samo ozbiljni predlozi"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 800 g, svinjsko
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 2 kašike
  • pasulj - 3 kašike, beo
  • kukuruz - 1 šolja
  • paradajz pire - 2 kašike
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • kumin - 1 prstohvat
  • čili - 1 i 1/2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Gnezda od mlevenog mesa: Mleveno meso omesite sa jajetom, prezlama, čubrom, biberom, alevom papikom i solju. Kada ga dobro omesite, podelite ga 4 jednaka dela.

Zagrejte rernu i spremite malu tavu, koju ćete dobro nauljati. Napravite 4 lopte od mlevenog mesa, kao gnezda, pa ih prebacite u tavu. Stavite ih u dobro zagrejanu rernu, pa neka se peku dok ne dobiju odgovarajuću boju.

Nadev: U zagrejano ulje stavite sitno iseckanu glavicu luka, pa propržite. Luku dodajte i polukuvani pasulj, kukuruz i isitnjen beli luk. Malo promešajte, pa zatim dodajte kumin, čili i na kraju i paradajz pire. Ostavite nadev da se proprži oko 4 minuta.

Gnezda stavite u odgovarajuće tanjire, napunite ih nadevom i ukrasite listovima zelene salate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: