Način pripreme
Nakon što smo očistili ljute paprike stavljamo ih u odgovarajuću šerpu.
Sipamo vodu i 100 ml jabukovog sirćeta.
Poklopimo šerpu i stavljamo na vatru da provri.
Kad počne da se kuva, smanjujemo ringlu i ostavljamo da se krčka 20 minuta.
Za to vreme očistimo beli luk i sitno iseckamo.
Stavljamo ga kad se paprike skuvaju 20 minuta na vatri i skidamo ga.
Pasiramo smesu.
Ja sam procedila da bi bilo finije.
U ovu vrelu smesu za čili sos dodajemo preostalih 50 ml sirćeta, šećer i so.
Lepo promešamo tako da se šećer rastopi i vraćamo na ringlu.
Nastavljamo da kuvamo sos na umerenoj vatri oko 20 minuta.
Kad se zgusne koliko želimo dodajemo limunsku kiselinu i kuvamo još minut.
Ja ovaj sos sipam dok je još topao u prethodno ugrejane tegle ili flaše.
Zatvaram odmah i okrećem naopako
Slatki čili sos serviramo sa prženim krompirom, pilećim krilcima ili prženim batacima.